Sajtótájékoztató: Tönkremehetnek a nemzeti parkok, ha állami kezelésbe kerülnek a földjeik

2015.04.10.
nagy_husszein_20140418A Demokratikus Koalíció véleménye szerint tönkremehetnek a nemzeti parkok, amennyiben a parlament megszavazza azt a törvényjavaslatot, amelyik állami kezelésbe adná a földterületeiket - erről a párt alelnöke beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Nagy-Huszein Tibor felszólította az országgyűlési képviselőket, hogy ne szavazzák meg az indítványt és kérte az érintett területek polgármestereit, hogy emeljék fel a szavukat az ügyben. A politikus úgy fogalmazott: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, "aki eddig is élen járt abban, hogy az állami földeket a fideszes zsoldosoknak, a maffiacsaládoknak juttassa", most a nemzeti parkokhoz nyúl. A javaslat ugyanis a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet kezelésébe adná át nemzeti parkoknál lévő földeket és államosítaná a még nem állami tulajdonú védett területeket - tette hozzá. Ez azzal a veszéllyel jár, hogy a mezőgazdasági művelésbe még inkább bevonnák a természetvédelmi területeket és ezek után a földek után is a "holdudvar nyúlná le az állami támogatást" - jelentette ki. A politikus azt mondta: kíváncsi arra, hogy Áder János köztársasági elnök mikor emeli fel a szavát az ügyben. (MTI)