Barion Pixel

Hány baleset történt a 3-as metró felújításból kimaradó szakaszán?

2017.03.11.
zsóka2-300x168
DK: Hány baleset történt a 3-as metró felújításból kimaradó szakaszán?
A BKV ismét kiírta a 3-as metró felújítására vonatkozó tendert, a pályázat azonban nem vonatkozik a teljes vonalra. Mivel a Budapest-ellenes kormányzat nem ad elegendő pénzt a Fővárosnak a felújításra, a Nagyvárad tér és az Árpád híd közötti szakasz kimarad a felújításból.
A korábbi adatkikérésünkből tudjuk, hogy az elmúlt 6 évben 171-szer kellett lezárni a metrót valamilyen meghibásodás miatt, azt azonban nem tudjuk, hogy hány baleset, leállás és tűzeset történt a felújításból kimaradó szakaszon.
A Demokratikus Koalíció szerint megengedhetetlen, hogy az Orbán-kormány félmillió budapesti életét kockáztatja a metrófelújítás ellehetetlenítésével. A DK közérdekű adatigényléssel fogja megtudni, hogy hány baleset, leállás és tűzeset történt a felújításból kimaradó szakaszon. Ha baleset történik ezen a szakaszon, akkor annak Orbán Viktor, Tarlós István és a BKV vezetői is egyformán felelősei lesznek.
Minden budapesti, aki használja a 3-as metrót, emlékezhet, hogy az Árpád híd és a Nagyvárad tér között is történtek füstölések és tűzesetek. Decemberben éppen a Nagyvárad téren kellett kiüríteni a metrót füstölés miatt, novemberben a Corvin-negyednél füstölt a metró. De mondhatnánk a Deák teret is, amely a vonal egyik legforgalmasabb állomása, ott is füstölés volt a tavalyi év végén. Ezt a szakaszt akarja most kihagyni a Főváros a felújításból.
Gy. Németh Erzsébet, fővárosi önkormányzati képviselő, DK
RSS