2017.03.03.
03-05-d0001dfa1b627cabe08a62 Orbán kísérleti reaktorért adósítaná el az országot – A DK támogatja az LMP népszavazási kezdeményezését Paks2-ről Sajtóinformációk szerint leállt az az orosz Roszatom-atomerőmű, amelyet a tervezett paksi bővítés referenciaerőművének szántak. Az Orbán-kormány tehát egy olyan kísérleti atomerőmű miatt adósítaná el évtizedekre az országot, amely még soha sehol sem működött. Persze tudjuk: ha működne, sem érné meg a megújuló energiák korában, csak arra lenne alkalmas, hogy Magyarország még jobban ki legyen szolgáltatva Oroszországnak. A Demokratikus Koalíció elnöksége ma azt a döntést hozta, hogy a DK támogatja az LMP népszavazási kezdeményezését a paksi bővítésről. A DK már az egy évvel ezelőtt meghirdetett Sokak Magyarországa programjában is lefektette, hogy megújuló energiával kell csökkenteni hazánk energiafüggését. Nem csak, hogy meg kell szüntetni a megújuló energiát terhelő különadókat, hanem egyenesen áfa-mentessé kell tenni a szél- és naperőművek létesítését. A DK az Orbán-kormány bukását követően leállítaná a paksi bővítést és felmondaná az oroszokkal kötött, 30 évre titkosított szerződést. Molnár Csaba alelnök, EP-képviselő DK