2017.03.03.
jordan-tamas-474-279-58005 A DK szolidáris Jordán Tamással - Ne a politika döntsön a Weöres Sándor Színházról! A szombathelyi közgyűlés tegnap este eredménytelennek nyilvánította a pályázatot, amelyen egyedül Jordán Tamás indult az általa alapított Weöres Sándor Színház igazgatói posztjáért. A Kossuth-díjas Jordán 10 éve, a megalapítása óta kifogástalanul vezeti a szombathelyi színházat, most mégis áldozatául eshet a Fidesz politikai alapú tisztogatásának. A Demokratikus Koalíció szolidáris Jordán Tamással. Hisszük, hogy a művészet és a kultúra lényege a szabadság; egy színház szabadság nélkül csak kirekesztő ideológiák politikai giccspanoptikuma lehet. Nem várjuk el a hataloméhségben megőszült Fidesztől, hogy hallgasson ránk, csak azt várjuk el, hogy legalább a Nemzet Színészeire, hazánk legkiválóbb művészeire és a szombathelyi társulatra hallgassanak. Ne a politika döntsön a Weöres Sándor Színházról! Niedermüller Péter alelnök, EP-képviselő Szuhai Viktor a DK szombathelyi képvislője, választókerületi elnök