2017.02.15.
14449975644232485_original2 DK: Mészáros a hivatalos Orbán-vagyon 4312-szeresét fizette ki az Orbán-család helyett – Bebizonyosodott, hogy Mészáros Lőrinc Orbán Viktor zsebe Az Orbán-családhoz köthető Cider Alma nevű cégnek 3,2 milliárdos tartozása volt a Magyar Nemzeti Kereskedőház felé, amit egy másik cég fizetett ki helyettük. A HírTV megtudta, hogy a titokzatos jótevő egy Mészáros Lőrinchez köthető cég. A kör tehát bezárult: az Orbán-család köztartozását az a Mészáros Lőrinc fizette ki, aki a legtöbb közpénzhez jutott az Orbán-kormány alatt. A fontosabb dolgokra ott a bevallott 742 ezer forintos vagyon, minden másra ott van Mészáros és a neki adott közpénz. A Demokratikus Koalíció szerint felér egy beismerő vallomással, hogy Mészáros Lőrinc fizette ki az Orbán-család milliárdos tartozását. Mindenki tudja, hogy senki sem fizet ki más helyett 3,2 milliárd forintot a saját zsebéből. A DK szerint mostantól mindenki számára világos kell legyen, hogy minden Mészáros Lőrincnek juttatott közpénzzel valójában Orbán Viktor rendelkezik. Gréczy Zsolt szóvivő DK