Évértékelő - DK: összefüggéstelen beszéd volt

2017.02.11.
Download Évértékelő - DK: összefüggéstelen beszéd volt     Budapest, 2017. február 10., péntek (MTI) - A kormányfő állítólag évértékelőt tartott ma, de ez nem az volt, hanem esetenként zagyvaságoktól hemzsegő, összefüggéstelen beszéd - mondta Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédére reagálva. A DK politikusa kifejtette: Orbán Viktor arra vállalkozott, hogy kormánya munkájáról számot ad, beszámol a társadalom állapotáról és jövőképét nyújt, de ebből nem teljesített semmit, nem beszélt a kormánya tevékenységéről, nem tért ki az összetűzéseire az EU-val, nem beszélt a társadalom állapotáról. A miniszterelnök nem ejtett szót a legutóbbi PISA-felmerésről, amely nyilvánvalóvá tette azt az elrontott oktatáspolitikát, amellyel ellopták a magyar fiatalok jövőjét - hangsúlyozta. Kiemelte: a kormányfő nem szólt a korrupcióról, ahogyan arról sem, hogy mi fog történni azokkal a fogyatékkal élőkkel, akiket ki akar zárni a munkanélküli segélyből. Niedermüller Péter szerint a kormányfő semmilyen felelősséget nem vállal azért a "garázdálkodásért", amelyet az elmúlt hét évben elkövetett. Ráadásul súlyos képet festett Magyarországról, azt mondta, hogy Magyarország nacionalista és bezárkózó ország lesz - vélekedett. A politikus úgy látja, a miniszterelnök nem mond igazat, hazudik, félrevezeti a társadalmat, miközben a feladata az lenne, hogy azoknak, akik nehéz sorban élnek, reményt  és jövőt adjon, de nem nekik ad ilyet, hanem a gazdasági holdudvarának. Kijelentette: a demokratikus ellenzék egészen más országot, jövőt kíván, gondoskodó, nyitott, szolidáris Magyarországot akar. bbkr \ bdó MTI 2017. február 10., péntek 16:47