A Főváros kártalanítsa a metrón megvert embert!

2017.01.29.
Gy.Németh Erzsébet DK: A Főváros kártalanítsa a metrón megvert embert! Két BKV-s biztonsági őr pár napja megvert egy embert a kettes metrón. A megvert férfi nem volt erőszakos, sem zavaró, a „bűne” mindössze annyi volt, hogy a metrón kéregetett. A BKV azóta kirúgta a két agresszív biztonsági őrt, ezzel pedig elintézettnek tartja az esetet. Ha tehát valakit megvernek a metrón a BKV biztonsági őrei, akkor a megoldás mindössze annyi, hogy kirúgják az erőszakos alkalmazottat. Se bocsánatkérés, se kárpótlás se semmilyen kicsit is emberi gesztus a megvert emberrel szemben. Ha egy európai nagyvárosban vernek meg valakit azért, mert szegény és kéregetni kényszerül, akkor az a minimum, hogy a cég és a városvezetés legalább emberséget tanúsít a megvert emberrel szemben. Nagy kár, hogy Budapest vezetése ma nem így gondolkodik. A Demokratikus Koalíció azt követeli a Fővárostól, hogy kárpótolja a metrón megvert férfit a történtekért! A DK szerint ugyan nem lehet meg nem történtté tenni a szégyenteljes esetet, de most legalább emberként kellene viselkedni. Sokkal egyszerűbb és hasznosabb lenne, mint egy olimpiarendezés. Gy. Németh Erzsébet A DK fővárosi képviselője