Hol váltható be Sydneyben az Erzsébet-utalvány?

2017.01.13.
03-05-d0001dfa1b627cabe08a62 DK: Hol váltható be Sydneyben az Erzsébet-utalvány? Több millió forintot költött arra az Orbán-kormány, hogy a világ más tájain regisztrált magyar állampolgárok megkapják a tízezer forintos Erzsébet-utalványt. Tették ezt úgy, hogy közben ötvenezer magyarországi nyugdíjas még ezekben a napokban sem kapta meg a "karácsonyi ajándékot.". Elképzelni sem tudjuk, miért kellett arra költeni a magyar emberek pénzét, hogy Dél-Amerikába, Ausztráliába postázzanak? Ott mely városok mely üzleteiben váltható be az Erzsébet-utalvány? Az Orbán-kormány totális alkalmatlansága vált újra bizonyossá ebben a történetben. Utalványt küldtek a nyugdíjasoknak, ahelyett, hogy készpénzt adtak volna. Ezzel százezreket fosztottak meg a gyors, karácsony előtti segítségtől, ráadásul ez az összeg megalázó is ahhoz képest, hogy a fideszes politikusok korrupciója ezermilliárdos tételekben mérhető. A DK szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány közpénzt pazarolt értelmetlenül az Erzsébet-utalványok külföldre postázásával. A Demokratikus Koalíció szerint méltányos és tisztességes nyugdíjemelés jár az idős embereknek, a következő, demokratikus kabinetnek eszerint kell kormányoznia. Molnár Csaba ügyvezető alelnök DK