2017.01.11.
szilard DK: Reakció Németh Szilárd nyilatkozatára – A magas gázárral átlagosan 170 ezer forintot lopnak el a családoktól éves szinten Németh Szilárd rezsibiztos ma reggel azt találta mondani az ATV stúdiójában, hogy „a rezsicsökkentés hatására átlagosan 170 ezer forintot tudnak megspórolni a családok éves szinten”. Németh Szilárd hazudik; csak egy kis kiegészítés kellett volna, hogy a mondat ne legyen nyilvánvaló hazugság. Az igazság az, hogy a rezsicsökkentés hatására átlagosan 170 ezer forintot tudnak megspórolni a családok a fideszes oligarcháknak éves szinten. A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy egész Európában a felére csökkent a gáz ára az elmúlt években a világpiaci ár 40%-os esése miatt. Csak a magyarok gázszámlája nem csökkent a felére, mert az energiaiparból milliárdossá váló fideszes oligarchák extraprofitja már nem zavarja az Orbán-kormányt. A DK szerint a Fidesz a magas gázárral átlagosan 170 ezer forinttal lophatja meg a magyar családokat éves szinten. DK Sajtóiroda