Barion Pixel

DK: Meg kell állítani a civil lakosság elleni terrort Kelet-Aleppóban!

2016.12.18.
kAKUKgYÖRGY_201508_rIPORT
DK: Meg kell állítani a civil lakosság elleni terrort Kelet-Aleppóban!
 
Kelet-Aleppó civil lakossága közvetlen életveszélyben van. A szíriai kormány hadserege Oroszország és Irán támogatásával felszámolta a fegyveres felkelést. Jelen pillanatban több tízezer civil élete ezeknek az országoknak a kezében van. Kelet-Aleppó lakói a lét és nem lét, élet és halál határán egyensúlyoznak. Hogy mi történik velük az most ezen országok vezetőinek a kezében van.
 
Az Orosz Föderáció állandó tagja az Egyesült Nemzetek Szervezete Biztonsági Tanácsának. Annak a szervezetnek, amely több határozatában is elkötelezte magát a a fegyveres konfliktusok által sújtott területeken élő polgári lakosság védelme érdekében. Az Orosz Föderáció hadereje Szíriában felelős több tízezer szíriai polgár haláért. Az Orosz Föderáció politikai vezetői most is közvetlenül felelősek a Kelet-Aleppó lakóinak minden képzeletet felülmúló szenvedéseiért.
A Demokratikus Koalíció határozott véleménye, hogy nincs az a politikai cél, amely ártatlan civilek holttestein keresztül érhető el. Oroszország vezetőinek a felelőssége, hogy megállítsák azt a népirtást, amely jelenleg Szíriában történik. Vasárnap Budapesten az Orosz Föderáció nagykövetségének épülete előtt a Demokratikus Koalíció képviselői is ott lesznek, hogy követeljék a vérontás azonnal leállítását, Kelet-Aleppó civil lakosságának biztonságos helyre történő kimenekítését, a bombázások azonnali beszüntetését. Kakuk György Elnökségi tag DK
RSS