Ki a fideszes káderekkel a Mentőszolgálatból!

2016.12.17.
László_Imre_dr DK: Ki a fideszes káderekkel a Mentőszolgálatból! Miközben a határidő lejárta ellenére sincs új főigazgatója az Országos Mentőszolgálatnak, a Fidesz megszállja azt a szervezeteket is, amelyeknek pedig politikailag semlegesen kellene működniük. Ilyen intézmény a 7500 embert foglalkoztató Országos Mentőszolgálat.. Az OMSZ belső kommunikációs vezetőjévé Ozsváth Kálmánt, újpesti fideszes önkormányzati képviselőt nevezték ki. Ebben a funkcióban elvileg civil szakértőnek kellene dolgozni. A káder az OMSZ egyenruháját viseli, ebben szerepel a nyilvánosság előtt, holott ennek viselésére csak az orvosok jogosultak. Ráadásul a fideszes önkormányzati képviselő az OMSZ szolgálati kocsiját használja, az OMSZ benzinkártyájáról tankol. Ő a főigazgató gyermekének keresztapja. Így vált a mentőszolgálat belső kommunikációja szigorúan ellenőrzött területté, és így történt meg, hogy a mentőszolgálat épületében kiírták a folyosókra, hogy menjenek szavazni az orbáni népszavazáson, holott ennek semmi köze az életmentéshez, a betegellátáshoz. A DK felszólítja az OMSZ főigazgatóját, hogy menessze Ozsváthot, az OMSZ munkatársaival egyeztetve nevezzen ki politikailag semleges szakembert a belső kommunikáció irányítására, Ozsváth adja vissza a mentős egyenruhát, fizesse vissza az OMSZ-nek azt a pénzt, amelyet önmagára költött. A DK arra is felszólítja a kormányt, hogy politikától független szakembert jelöljön az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjára. Dr. László Imre egészségügyi kabinetvezető DK