A DK nyílt levélben követeli Simonka György lemondását

2016.12.14.
dkstajkasubaistvan A DK nyílt levélben követeli Simonka György lemondását Simonka György Békés megyei fideszes országgyűlési képviselő ellen költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a Központi Főügyészség. Simonka – ahelyett, hogy egyből lemondott volna – kézikönyvet készíttetett a Facebook-on történő kommenteléshez, hogy az oldalán egész biztosan ne az eltűnt közpénzekről, hanem az ő dicsőítéséről legyen szó. Ez az egész ügy rendkívül megalázó a Békés megyeieknek. A Demokratikus Koalíció szerint a Békés megyei emberek elárulása, ha Simonka György a súlyos vádak ellenére sem mond le. A DK Békés 4. választókerületi szervezete a múlt héten már felszólította Simonka Györgyöt, hogy mondjon le mentelmi jogáról azért, hogy a hatóságok ki tudják vizsgálni az egész megyére szégyent hozó korrupciógyanús ügyeket. A DK szerint Simonka Györgynek mostanra már nem csak a mentelmi jogáról, hanem a képviselőségéről is le kell mondania! Kasuba István Demokratikus Koalíció Békés 4. választókerület elnöke