2016.12.14.
14449975644232485_original2 DK: Mészáros Lőrinc annyi pénzt kapott 2016-ban, mint a magyar felsőoktatás, de vissza fogja adni Az RTL Híradó összesítése szerint Mészáros Lőrinc cégei csak idén 225 milliárd, tehát 225 ezer millió forintot nyertek el közbeszerzéseken. Ez több, mint amennyi pénz összesen eltűnt a Quaestorban a fideszes brókerbotrány során, és majdnem annyi, mint a teljes magyar felsőoktatás ezévi költsége. Az Orbán-kormány tehát 2016-ra felpörgette Magyarország kirablását és tönkretételét. Ennyi közpénzhez a rendszerváltás óta, 25 év alatt nem jutott még egyetlen ember vagy cég sem. Ezt a pénzt az EU a magyar embereknek szánta, Mészáros Lőrinc tehát minden egyes magyartól a csecsemőtől a nyugdíjasig 22 500 Ft-ot vett el. Ez a kormány mondja azt, hogy nincs pénz a 3-as metró felújítására vagy az egészségügy rendbetételére. A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy Orbán Viktor minden magyar ember zsebéből 22 500 Ft-ot tett át Mészáros Lőrinc zsebébe csak 2016-ban. A DK az Orbán-kormány megbuktatása után vissza fogja venni a Mészáros Lőrinchez juttatott közpénzeket és börtönbe fogja juttatni azokat, akik így meglopták a magyarokat. Ha Bróker Marcsit vissza lehetett hozni Belize-ből, akkor Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc sem fogja megúszni a felelősségre vonást. Gréczy Zsolt Szóvivő DK