2016.12.13.
14449975644232485_original2 DK: Hiányzó munkaerő, rekordmagas adók, alacsony bérek – Orbáné a régió leggyengébb kormányzása Amikor nem plakátolni kell, hanem kormányozni, Orbán Viktor mindig a Kelet-Közép-Európai régió leggyengébb miniszterelnökei között foglal helyet. Az Eurostat és a KSH friss adatai szerint közel, s távol sincs olyan ország, amelyben ilyen magas adók mellett ilyen alacsonyak lennének a bérek, ez pedig mára súlyos munkaerőhiányhoz vezetett. Mivel magasak az adók és alacsonyak a bérek, a munkavállalók elmenekülnek Magyarországról és inkább a „hanyatló Nyugat” országaiban vállalnak munkát. Mivel munkaerőhiány van, a befektetők nem jönnek Magyarországra, főleg, hogy a feldúlt oktatástól és szakképzéstől sem várhatják a képzett munkaerő utánpótlását. Mivel nem jönnek a befektetők és nem jönnek létre új munkahelyek, a magyar gazdaságra sötét napok várnak. Így működik az országot tönkretevő orbáni gazdaságpolitika. A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktoré a régió leggyengébb kormányzása. Amíg a magyarok fizetik a legmagasabb adókat a legalacsonyabb bérek mellett, addig sem a magyar emberek, sem a magyar gazdaság nem tud előre lépni. A DK szerint az Orbán-kormány bukása utáni demokratikus Magyarországnak az elsődleges dolga kell legyen az emberek és a cégek terheinek a csökkentése, hogy mind a fizetések, mind a magyar gazdaság növekedő pályára álljon. Gréczy Zsolt Szóvivő DK