DK: Egy életre tiltsák el az orvost, aki megtagadta egy csecsemő beoltását!

2016.12.06.
14449975644232485_original2 DK: Egy életre tiltsák el az orvost, aki megtagadta egy csecsemő beoltását! A Magyar Helsinki Bizottság számolt be arról, hogy egy kiskunhalasi háziorvos megtagadta a kötelező védőoltást egy féléves csecsemőtől, mert a szülei menekültek voltak. Az életkorhoz kötött védőoltás beadására az orvost – az esküjén és a minimálisan elvárható morálon túl – törvény kötelezte volna. A fideszes gyűlöletkampány egyik mellékterméke, hogy már ártatlan, Magyarországon születetett csecsemők beoltását is meg lehet tagadni különösebb következmények nélkül. Mivel nem az orvoson múlt, hogy ez a kisgyermek nem halt meg mondjuk szamárköhögésben vagy torokgyíkban, a „nemzeti-keresztény” kormány plakátja akár úgy is szólhatott volna, hogy „Ha Magyarországra jössz, meg is dögölhetsz!”. A Demokratikus Koalíció szerint egy életre el kell tiltani és be kell vonni minden engedélyét annak az orvosnak, aki esküjét és a törvényt is megszegve megtagadta egy csecsemő beoltását! A DK levélben fordul az egészségügyi államtitkárhoz, hogy megtudja: jelenleg praktizál-e még az „orvos”, indult-e vizsgálat az „orvos” ellen, illetve, hogy milyen szankciókkal kellett szembenéznie egy féléves kisgyermek életének veszélyeztetése után. Gréczy Zsolt szóvivő DK