Barion Pixel

Gyenge GDP adat - az Orbán-kormány rosszabbul teljesít

2016.11.28.
orban-viktor-es-varga-mihaly
Gyenge GDP adat - az Orbán-kormány rosszabbul teljesít
Hiába a világgazdasági pénzbőség, az alacsony kamatok, a hetedik éve az Orbán-kormány által vezetett magyar gazdaság rosszabbul teljesít. A 2 százalékos növekedés alatta van a várakozásoknak, elmarad az uniós átlagtól is. Még lesújtóbb a helyzet régiós összehasonlításban. Itt is lemaradunk nem csak Lengyelországtól, Csehországtól és Szlovákiától, de már a románok is lehagytak minket.
A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a dicshimnuszokat, ne hazudozzon erős magyar gazdaságról, amikor ennek az ellenkezője igaz. A forint gyenge, a valós munkanélküliség 10 százalék fölötti, a befektetők kerülik az országot. A magyar gazdaság csak azért produkálja ezt az alacsony növekedést is, mert az Orbán-kormány által szapult Európai Unió támogatásai ezt lehetővé teszik. Uniós finanszírozás nélkül mínuszban lenne az ország.
A DK szerint hiteles, korrupciómentes gazdaságpolitikára, valós munkahelyteremtésre és új befektetők megnyerésére lenne szükség, de ez már egy következő, demokratikus kormány feladata lesz.
Molnár Csaba
ügyvezető alelnök,
DK
RSS