Sajtótájékoztató: Orbán ne a győri futballklubbal, hanem a kisbefektetőkkel foglalkozzon!

2015.04.03.
Gréczy_Zsolt_201404A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne a győri futballklubbal foglalkozzon, hanem a brókerbotrány több tízezer kisbefektetőjét próbálja meg kártalanítani - ezt a párt szóvivője mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Gréczy Zsolt arra reagált, hogy a csütörtöki Magyar Közlöny szerint a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a csődeljárás alatt lévő Győri Eto FC Labdarugó és Sportszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot és az ugyancsak csődeljárás alatt lévő ETO PARK Korlátolt Felelősségű Társaságot. A DK azt kérdezi, hogy mi indokolja a döntést, ugyanis ahhoz különleges feltételeknek kell megfelelni, hogy egy céget kiemelt gazdasági szervezetté minősítsenek - folytatta. A szóvivő arra volt kíváncsi, hogy a klub milyen nemzetbiztonsági, kiemelt honvédelmi, rendvédelmi vagy katasztrófavédelmi érdekeket képvisel esetleg milyen szerepet játszik a lakossági közműszolgáltatásban. Gréczy Zsolt azt mondta, a döntés mögött "ismét megnyilvánul Orbán Viktor cinizmusa", mert úgy látszik, hogy a kormányfőnek fontosabb egy futballklub megmentése, mint a kisbefektetők kártalanítása. Hozzátette, megértik azt a szándékot, hogy a futballra szükség van Győrben, de közben egyetlen szó nem esik arról, hogy kiket és milyen pénzből fognak kártalanítani. (MTI)