A kormány nyakig benne van a szervezett bűnözésben

2016.11.24.
tarsoly DK: a kormány nyakig benne van a szervezett bűnözésben     Budapest, 2016. november 24., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány "nyakig ül a szervezett bűnözésben", mivel a hatalmát a fideszes és a nemzetközi bűnözők közös üzleteinek istápolására használja. Vadai Ágnes csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a Quaestor volt vezetőjének, Tarsoly Csabának egy, a Magyar Narancsnak adott interjújára hivatkozott. A független országgyűlési képviselő szerint kiderült, hogy a terrorizmus támogatása miatt körözött Ghaith Pharaon nem csupán Orbán Viktor miniszterelnök családjával üzletelt, hanem "a Fidesz csaló brókerével, Tarsoly Csabával" is megpróbált üzletet kötni. A politikus hozzátette, hogy Tarsoly Csaba állítása szerint a Külgazdasági- és Külügyminisztérium hozta össze a "szaúdi bűnözővel". Vadai Ágnes kijelentette: az elmúlt években bebizonyosodott, hogy ez a kormány bűnözőkkel üzletel, a kormány kegyeltjei is bűnözőkkel üzletelnek, a kormányfő családtagjai is bűnözőkkel üzletelnek, és a kormány irányítása alatt álló állami szervezetek is bűnözőkkel üzletelnek. A politikus egyúttal egy kormányváltás utánra a felelősök elszámoltatását ígérte. Az alelnök arra is kitért, hogy Tarsoly Csaba az interjúban arról is beszélt mondta, hogy "a megfelelő helyről" kapott ígéretet a Quaestor megmentésére. Ez nyilvánvalóvá teszi a magas szintű kormányzati szálat a brókerbotrányban - vonta le a következtetést. bnd \ hgp MTI 2016. november 24., csütörtök 13:41