Közlemény: Űrkikötőt Felcsútnak!

2015.04.03.
Gréczy_Zsolt_201404A futballakadémia, a középiskola, a stadion és a kisvasút után csónakázótó is létesül majd Felcsúton. Bár döntés még nincs, az eddigiek alapján aligha kétséges, hogy ennek költségeihez is jelentős mértékben hozzájárul majd az állam. A Demokratikus Koalíció nem csodálkozik azon, hogy a maffiakormány feje idegenkedik Európától és keleten érzi otthonosan magát. Csak keleti önkényuralmakban fordulhat elő ugyanis, hogy állami szervek végig asszisztálják a kormányzó klikk százezer embert vagyonától megfosztó csalás-sorozatát, a botrány kirobbanása után pedig a diktátor szülőfaluja újabb fejlesztésének támogatását tartsák legsürgősebbnek. Nyugati demokráciákban a kormány ilyenkor sürgősen lemond, a válságkormány első feladatának pedig a kifosztottak kártalanítását és a mulasztásukkal cinkossá vált állami tisztviselők menesztését tekinti. Külön pikantériája az ügynek, hogy a csónakázótónak helyet adó záportározó területét is állami forrásból vásárolták meg 2001-ben, föltűnően drágán, és ugyanattól a tulajdonostól, akitől Orbán Viktor akkori miniszterelnök felesége közvetítő útján nem sokkal korábban föltűnően olcsón vásárolt 54 hektár termőföldet. A DK fölhívja a miniszterelnök figyelmét, hogy Felcsúton még mindig nincs egyetem, wellness-centrum, kaszinó, helikopter-leszálló, űrkikötő és hatsávos autópálya. Ezek támogatásával a mostaninál is biztosabbá lehetne tenni a kormány közeli bukását és a 2016-os előrehozott választást.

Gréczy Zsolt szóvivő (DK)