Pharaon-botrány - Titkolják, hogy hol járt Orbán augusztus 4-én

2016.11.15.
pharaon-400x240 DK: Pharaon-botrány - Titkolják, hogy hol járt Orbán augusztus 4-én Tovább folyik a ködösítés az Orbán Viktorra nézve rendkívül kínos Pharaon-botrány kapcsán. A DK rákérdezett, hogy augusztus 4-én miért nem mondta meg Havasi Bartalan miniszterelnöki szóvivő, hogy hol tartózkodik a kormányfő. Ez azért fontos, mert ezen a napon luxushajózott egymás mellé Horvátországban a körözött bűnöző Pharaon és a milliárdos gázszerelő Mészáros Lőrinc. Havasi azzal próbálta meg elkerülni az érdemi választ, hogy a miniszterelnök magánprogramjairól nem köteles felvilágosítást adni, miközben korábban mindig nyilvánosságra hozták, hogy szabadsága alatt hol jár a kormányfő. Továbbra is kíváncsiak vagyunk arra, miért titkolják, hol járt Orbán augusztus 4-én? Miért nem tudhatják az adófizető magyarok, hogy az adójukból fizetett miniszterelnök hol járt éppen? A titkolózás arra engedhet következtetni, hogy Orbán és Pharaon ezen a napon is titkos üzleti tárgyalásokat folytathattak. A DK szerint biztonsági kockázatot jelent Magyarország és az Európai Unió számára, hogy a magyar miniszterelnök bűnözői körökkel tart fent személyes és üzleti kapcsolatot. Gréczy Zsolt szóvivő, DK