Áder János tisztázza, hogy fedezte-e a bőnyi rendőrgyilkost!

2016.11.10.
img_1064 DK: Áder János tisztázza, hogy fedezte-e a bőnyi rendőrgyilkost! Az Index úgy tudja, hogy Áder János köztársasági elnök és a bőnyi rendőrgyilkos valóban rokonok, ehhez képest a Köztársasági Elnöki Hivatal korábban azt közölte, hogy köztük "semmilyen rokoni kapcsolat" nem áll fenn. Arról senki sem tehet, hogy kik a rokonai és mit csinálnak, arról viszont nagyon is, hogy hazudik-e a magyar embereknek. Győrkös István ráadásul az Index szerint régóta beszél arról, hogy rokoni kapcsolatuknak hála védelmet élvez a szélsőjobboldali szervezet. Nehéz nem arra gondolni, hogy Áder János köztársasági elnökről, Győrkös rokonáról van szó. Ha ez igaz, és a köztársasági elnök mindeddig fedezte a szélsőjobboldali fegyveres szervezetet, akkor megkérdőjelezhetetlen a felelőssége Bőnyben lelőtt rendőr halálában. A Demokratikus Koalíció tiszteletben tartja a Köztársasági Elnök intézményét, éppen ezért szeretné, ha Áder János tisztázni tudná magát és válaszolna a következő kérdésekre: valóban a rokona a bőnyi rendőrgyilkos? Ha igen, akkor ezt korábban miért tagadta le? És a legfontosabb: valóban fedezte a rendőrgyilkos illegális fegyveres szervezetét? A DK szerint arról senki sem tehet, hogy ki a rokona és mit csinál, nem ezzel van a bajunk. Ha viszont a köztársasági elnök azért fedez egy illegális fegyveres szervezetet, mert a rokona vezeti, az komoly veszélyt jelent az egész országra. Gréczy Zsolt Szóvivő DK