500 ápoló éves bérét költötte a kormány Orbán propagandaleveleire

2016.11.03.
László_Imre_dr DK: 500 ápoló éves bérét költötte a kormány Orbán propagandaleveleire A Magyar Nemzet adatigénylésére közölte a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy 682 millió forintot költöttek a népszavazási kampányban az Orbán Viktor nevében kiküldött propagandalevelekre, valamint további 30 millió forintot a gyártásukra. Több, mint 700 millió forint ment el tehát csak a levelekre az óriásplakátok, TV- és rádióhirdetések, internetes hirdetések, propagandafüzetek és a „közmédia” költsége nélkül. Mivel egy ápoló átlagosan 120 ezer forintot keres havonta, csak ez a pénz közel 500 ápoló éves bérére lett volna elegendő. Az egészségügyből továbbra is több ezer ápoló hiányzik a folyamatos kivándorlás miatt, a kormány mégis egy bukott népszavazásra költötte a magyarok pénzét. A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány propagandaleveleinek árából 500 ápoló bérét lehetett volna megduplázni. A DK szerint a kormány lassan már csak saját politikusai luxuskörülményeire és a magyarok folyamatos átverését szolgáló propagandára költi a közvagyont. A DK szerint az érvénytelenségbe fulladt álnépszavazás megmutatta, hogy nem propagandára, hanem a magyar egészségügyre és oktatásra kellene költeni az adóforintokat. László Imre egészségügyi kabinetvezető DK