2016.10.26.
lanchid_latkep Fővárosi Közgyűlés - DK: a főváros vizsgálja felül az Római-parti építési engedélyeket Budapest, 2016. október 26., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította a fővárosi városvezetést, hogy vizsgáltassa felül azt az öt Római-parti építési engedélyt, amelyeket a kerület által kiadott változtatási moratórium előtt adtak ki. Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, "mindenki tudja, hogy Garancsi István, Orbán Viktor kötélbarátja egy hatalmas lakóparkot épít" a területen. A DK szerint Tarlós István főpolgármester és Bús Balázs, a III. kerület polgármestere "akkor tudja lemosni magáról az ingatlanspekuláció vádját", ha felülvizsgálják ezeket az építési engedélyeket - mondta, majd hozzátette, "nincs szükség újabb lakóparkokra itt az óbudai részen". Gy. Németh Erzsébet emellett támogathatónak nevezte, hogy a főváros szolgáltatásvásárlás helyett immáron saját forrásból próbálja megoldani a 3-as metró felújítása alatti buszpótlást. "A rendszerváltás óta nem hozott még főpolgármestert ilyen méltatlan helyzetbe kormány, mint amit Orbán Viktor most megtett Tarlós Istvánnal" - fogalmazott, megjegyezve, mindenképpen elvárják, hogy a főváros fellebbezze meg a Közbeszerzési Döntőbizottság BKK-ra kiszabott 40 millió forintos bírságát. bkgy \ bBB \ bdó MTI 2016. október 26., szerda 10:40