Barion Pixel

Külön Fidesz-osztály az OLAF-nál - Az EU Csalás Elleni Hivatala is nyomozást indíthat Mengyi Roland ellen

2016.10.21.

mengyi-roland

Külön Fidesz-osztály az OLAF-nál - Az EU Csalás Elleni Hivatala is nyomozást indíthat Mengyi Roland ellen

Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt a múlt héten „különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés” gyanújával hallgatták ki az ügyészségen azok után, hogy kiderült: kenőpénzt kérhetett azért cserébe, hogy elintézze egy cégnek egy EU-s pályázat megnyerését. Nem csoda, hogy az elmúlt 6 év után külön osztályt hoztak létre az Olafnál a Fidesz korrupciós ügyeire.

A Fidesz korrupciós botrányának kirobbanása után Molnár Csaba, a DK EP-képviselője az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához fordult. A Hivatal a bejelentésre adott válaszlevelében arról tájékoztatta a DK-t, hogy az „információ jelenleg vizsgálat alatt van, amelyet követően születik döntés nyomozás indításáról”.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatalnak külön osztályt kellett létrehoznia a Fidesz korrupciós ügyeinek kivizsgálására, ez pedig Mengyi Roland ellen is nyomozást indíthat. A DK szerint az Orbán-kormány tagjai csak addig mentesülhetnek a hazai felelősségre vonás alól, amíg a hatalmukkal visszaélve megszállva tartják a magyar igazságszolgáltatást. A DK szerint az Orbán-kormány bukása után a Fidesznek felelnie kell a soha nem látott mértékű korrupciós botrányokért. DK Sajtóiroda
RSS