3 hete nincs meg a körúti robbantó – Működésképtelen a magyar terrorelhárítás

2016.10.16.

koruti-robbanto

3 hete nincs meg a körúti robbantó – Működésképtelen a magyar terrorelhárítás

Ma pontosan 3 hete, hogy valaki egy szögbombát robbantott fel a Teréz körúton, súlyosan megsebesítve két magyar rendőrt. Ha bármely európai országban ilyen történik, a terrorelhárítás órákon, de legkésőbb napokon belül megtalálja az elkövetőt. A magyar hatóságoknak ahhoz is egy nap kellett, hogy nyilvánosságra hozzanak egy fotót a robbantóról, 3 hét alatt pedig mindössze annyit tudtunk meg, hogy a robbantó hányszor öltözött át, milyen ruhákban jár és honnan, mennyiért öltözködik. Jövő héten talán azt is megtudhatjuk, hogy milyen filmeket szeret, és hogy hány cukorral issza a kávét, a magyarok ettől azonban nem érezhetik magukat nagyobb biztonságban. Ha a magyar terrorelhárításnak az sem tűnt fel, hogy több százezer SIM-kártyát vettek hajléktalanok nevére, akkor a robbantó megtalálására sem lehetnek komolyabb kilátásaink. A Demokratikus Koalíció szerint a körúti robbantó esete megmutatta, hogy működésképtelen a magyar terrorelhárítás. A DK szerint meg kell szüntetni a TEK-et és szakmai alapokra kell helyezni a terrorelhárítást, hiszen hiába vannak magasan képzett kommandósaink, ha nem hozzáértők felelnek a felderítésért és a szakmai irányításért. A DK szerint nyugtalanító, hogy 3 hét elteltével sem tudjuk, ki próbált meg megölni két magyar rendőrt Budapest szívében. Vadai Ágnes Alelnök Demokratikus Koalíció