2016.10.14.
nepszavazas-2016-lapoz DK: 98% NEM, 65% zsebbe? - Rogán számoljon el a népszavazásra buzdító propagandalevelek túlárazásával! Az már korábban kiderült, hogy legalább 15 milliárd forint ment el az Orbán Viktor kudarcát hozó október 2-i népszavazás hazugságkampányra, a Magyar Nemzet szerint azonban a külföldön dolgozó és külhoni magyaroknak törvénytelenül kiküldött propagandalevelek költségeit illetően ellentmondásos nyilatkozatokat tett a kormány. Míg két miniszter írásbeli kérdésre adott válaszaiból az derül ki, hogy 315 millió forintba kerülhettek a levelek, addig a miniszterelnöki Kabinetiroda szerint ennek több, mint kétszeresét, 875 millió forintot fizettek értük. A Demokratikus Koalíció azt követeli Rogán Antaltól, hogy tájékoztassa a közvéleményt: ki hazudik a propagandaköltségekről és kinek a zsebébe került a vélhető túlárazás? A DK szerint szégyen, hogy a demokratikus ellenzék által érvénytelenné tett népszavazás kampányában fideszes zsebekbe vándoroltak a magyarok adóbefizetései. A DK országgyűlési képviselői a továbbiakban is bojkottálni fogják a kirakatdemokrácia díszletéül szolgáló országgyűlést. A DK nem lesz az Orbán-rendszer része, a képviselőink a parlamenten kívül, ingyen folytatják a munkát és az ellenzéki ellenállást. Gréczy Zsolt szóvivő DK