Az EU Csalás Elleni Hivatala is nyomozást indíthat Mengyi Roland ellen

2016.10.11.
12404317_480649_3c056f956da9988a334c0ca067534c2a_wm DK: Az EU Csalás Elleni Hivatala is nyomozást indíthat Mengyi Roland ellen Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt a héten „különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés” gyanújával hallgatták ki az ügyészségen azok után, hogy kiderült: kenőpénzt kérhetett azért cserébe, hogy elintézze egy cégnek egy EU-s pályázat megnyerését. A Fidesz korrupciós botrányának kirobbanása után Molnár Csaba, a DK EP-képviselője az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához fordult. A Hivatal a bejelentésre adott válaszlevelében arról tájékoztatta a DK-t, hogy az „információ jelenleg vizsgálat alatt van, amelyet követően születik döntés nyomozás indításáról”. A magyaroknak szánt európai pénzeket zsebre tevő Orbán-kormánynak tehát újabb európai nyomozásra kell felkészülnie. A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Európai Uniónak kell vizsgálnia, mennyi pénzt lopnak el a fideszes képviselők a magyaroktól. A DK szerint Orbán Viktor és bűntársai csak addig mentesülhetnek a hazai felelősségre vonás alól, amíg a hatalmukkal visszaélve megszállva tartják a magyar igazságszolgáltatást. A DK szerint az Orbán-kormány bukása után a Fidesznek felelnie kell a soha nem látott mértékű korrupciós botrányokért. DK Sajtóiroda