A Fidesz ragaszkodott a megszorításhoz és leszavazta a DK benzinár-csökkentését

2016.10.05.
olahlajos A Fidesz ragaszkodott a megszorításhoz és leszavazta a DK benzinár-csökkentését Október elsejétől azért fizetünk 6 forinttal többet a benzin és 13 forinttal többet a gázolaj literéért, mert az olaj alacsony világpiaci ára miatt adót emelt a Fidesz. Ezekben a hónapokban az egész világon örülhetnek az autósok az olcsóbb tankolás miatt, a magyaroknak azonban többet kell fizetniük az Orbán-kormány megszorítása miatt. A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy a kormány hagyja meg az olaj alacsony világpiaci árából fakadó hasznot a magyaroknál. A DK javaslata nem csak az áremelést akadályozta volna meg, hanem egyenesen olcsóbbá tette volna a benzint és a gázolajat, hiszen az olaj világpiaci ára is óriási esésen van túl. A Fidesz az Országgyűlés gazdasági bizottságában azonban ragaszkodott a megszorításhoz és elutasította a DK benzinár-csökkentését. A DK szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány ismét teljes mellszélességgel kiállt a magyar autósok különadóztatása mellett, miközben minden európai embernek olcsóbb lett a tankolás. A DK szerint a rekord-magas benzinár a szolgáltatások és az élelmiszerek árán is érződni fog, ezért általános áremelkedést okozhat az unortodox kormányzati megszorítás. Oláh Lajos Országgyűlési képviselő Demokratikus Koalíció