Barion Pixel

DK: Aki részt vesz az alaptörvény módosításában, szembemegy a népakarattal

2016.10.04.
03-05-d0001DFA1b627cabe08a62 (1)
DK: Aki részt vesz az alaptörvény módosításában, szembemegy a népakarattal
Orbán Viktor mai bejelentése tovább mélyíti Magyarország politikai, jogi és erkölcsi válságát. Az érvénytelen és eredménytelen népszavazás üzenete egyértelmű: a magyarok nem adtak Orbánnak felhatalmazást semmiféle jogalkotásra. Ezért aki részt vesz az alaptörvény módosításában, az szembemegy a népakarattal és megcsúfolja a népszavazás intézményét. Ennek megfelelően a Demokratikus Koalíció nem vesz részt sem az alaptörvény módosításának egyeztetésén, sem annak vitájában, sem a parlamenti szavazáson és erre szólítjuk fel a többi ellenzéki pártot is. Orbán a népakarattal szemben akar alaptörvényt módosítani, ebben a demokraták nem lehetnek tettestársak.
Ha Orbán alaptörvényt módosító javaslata veszélybe sodorja Magyarország uniós tagságát, akkor utcára hívjuk a demokratákat, így helyezve nyomást a nemzeti érdekeket eláruló kormányra.
Ha Orbán tudatosan még saját népszavazási szövetségese, a Jobbik számára is elfogadhatatlan alaptörvény-módosító javaslatot tesz, akkor azt a DK úgy értékeli, hogy a kormányozni képtelen és az országot tönkre tevő Fidesz fondorlatos módon előrehozott választásra játszik.
Molnár Csaba ügyvezető alelnök, DK
RSS