MTI: Kvótareferendum - A DK választási csalás gyanúja miatt az NVB-hez fordul

2016.09.29.
fullsizerender Kvótareferendum - A DK választási csalás gyanúja miatt az NVB-hez fordul     Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció választási csalás gyanúja miatt bejelentést tesz a Nemzeti Választási Bizottságnál, mert sajtóhírek szerint minisztériumi és önkormányzati hivatalnokoknak is a hétvégi kvótareferendumon való részvétel és a nem szavazat mellett kell győzködniük a választókat. Gréczy Zsolt az MTI-nek azt mondta, hogy az elmúlt napokban több ízben is megjelent a sajtóban, hogy a közhivatalnokoknak telefonokat és "Kubatov-listát" ad a Fidesz, hogy a vasárnapi népszavazásra mozgósítsanak. Az ellenzéki politikus hozzátette, ezt Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester szerdán az ATV-ben elismerte, de szerinte "technikai részletkérdés", hogy a közpénzből fizetett állami alkalmazottak a Fidesznek kampányolnak. A Fidesz szerint bizonyára a választási csalás is csak "technikai részletkérdés" - tette hozzá a szóvivő. A DK úgy gondolja, nem "technikai részletkérdés", hogy a Fidesz "választási csalással és pártállami módszerekkel" akarja érvényessé tenni a vasárnapi "EU-ellenes álnépszavazását", és mindenkit arra buzdít, hogy vasárnap ne menjen el szavazni, ne támogassa a "pártállam" EU-ellenes támadását - mondta Gréczy Zsolt. bet \ bnd \ bhi MTI 2016. szeptember 29., csütörtök 13:06