Korrupció és szerencsétlenkedés a 3-as metró körül

2016.09.17.
Gy. Németh DK: Korrupció és szerencsétlenkedés a 3-as metró körül Tovább zajlik a 3-as metró kocsijai körüli botrány. Az Orbán-kormány a budapesti utasok helyett orosz politikai és üzleti körök érdekeinek akar megfelelni. Ahelyett, hogy az európai piacon olcsóbb metrókocsikat vettek volna, drágább orosz kocsikat vásárolnak, hiszen kiderült, nem felújítás, hanem vásárlás zajlik. Ezt bizonyítja, hogy nem tudják szállítani a kész, új metrókocsikat Budapestre, mivel nem vitték ki még a régieket. Eddig 18 db-ot vittek ki, 6 db-ot hoztak be, ezek róják a próbaköröket. 30 db áll Moszkvában szállításra várva, de ha behozzák, lebuknak, hogy mégis csak újakat vettek, nem a régieket újítják fel. A Fővárosi Közgyűlés még nyár elején módosította az orosz Metrovagonmassal a szerződést, miszerint hamarabb szállíthatják a szerelvényeket és persze, hamarabb is fizet a Főváros. Eközben több százezer budapesti polgár úgy száll be a 3-as metróba, hogy életveszély a közlekedés. Az Orbán-kormány és a Tarlós István vezette tehetetlen városvezetés hetedik éve nem tudja megoldani ezt a problémát. A DK azt követeli a kormánytól, hogy ne Putyin érdekeit nézze, ne szórakozzon a magyar emberek biztonságával, és ne kockáztassák, hogy valamilyen tragédia tegye és még borzalmasabbá ezt a bénázást és korrupciós botrányt. Gy. Németh Erzsébet fővárosi önkormányzati képviselő, DK