2016.09.07.
varju_laszlo1 Startup? Innováció? Ellopva! – A DK az EU Csalás Elleni Hivatalához fordul az újabb fideszes zsebekben eltűnt EU-s milliárdok miatt A magyar Forbes magazin írta meg, hogy fideszes üzletemberek szerezték meg a startupok és induló magyar vállalkozások támogatására szánt EU-s pénzeket. A Fidesz-közeli Századvéget vezető Heim Péterhez, Orbán Viktor volt tanácsadójához, Tombor Andráshoz és a fideszes üzletember Gansperger Gyulához 4,4 milliárd forint EU-s támogatás került, amelyet a vállalkozni akaró magyar fiatalok helyett saját érdekeltségeiknek osztottak ki. Nem kell tehát meglepődni, amikor azt látjuk a gazdasági adatokban, hogy a magyar gazdaság egy jottányit sem fejlődött az EU-tól kapott pénzektől, hiszen az induló vállalkozások támogatására szánt összegek is fideszes potentátoknál kötöttek ki. Orbán Viktor hiába beszél innovációról, magyaros leleményről és tehetséges fiatalokról, ha az emberei az új vállalkozások, a jövő munkahelyteremtőinek támogatására adott közpénzeket is ellopják. A magyar ötletek és innovatív megoldások persze jó eséllyel így is megvalósulnak majd, minden bizonnyal valamely nyugat-európai országban. A Demokratikus Koalíció az EU Csalás Elleni Hivatalához fordul az újabb fideszes zsebekben eltűnt EU-s milliárdok miatt. A DK szerint szégyen, hogy a magyar igazságszolgáltatás továbbra is tetszhalottként szemléli Magyarország kifosztását, holott már nincs nap milliárdos fideszes korrupciós botrány nélkül. Varju László Alelnök DK