MTI: A DK az ombudsmanhoz fordul a tanárok elmaradt béremelése miatt

2016.09.07.
IMG_9808 A DK az ombudsmanhoz fordul a tanárok elmaradt béremelése miatt     Budapest, 2016. szeptember 7., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) az alapvető jogok biztosához fordul, amiért szerintük a kormány korábbi ígéretével ellentétben nem biztosított minden pedagógusnak béremelést. Oláh Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek nyilatkozva, sajtóhírekre hivatkozva úgy fogalmazott, azonnal kárpótolni kell azt a több mint ezer tanárt akiket a kabinet becsapott az elmaradt fizetésemeléssel. A DK politikusa emellett felszólította a kormányt, hogy pótolja a pedagógusok elmaradt túlórapénzeit, továbbá az "eddigi PR-akció helyett" kínáljon valódi megoldást az oktatás problémáira. "A Klik helyett ugyanis több Klik lett, az eddigi rossz tankönyvek pedig maradtak, csak beléjük került Orbán Viktor" - sorolta a gondokra példaként Oláh Lajos. bkgy \ bzt \ bdó MTI 2016. szeptember 7., szerda 12:07