A kormány függessze fel a letelepedési kötvények árusítását!

2016.09.06.
IMG_8939 (1) DK: a kormány függessze fel a letelepedési kötvények árusítását!     Budapest, 2016. szeptember 6., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció szóvivője arra szólította fel a kormányt, hogy függessze fel a letelepedési kötvények árusítását, mondván, Magyarországnak és az EU-nak "sem bűnöző-, sem terroristaimportra nincs szüksége". Gréczy Zsolt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet hírére reagált, amelyik szerint egy jogerősen elítélt orosz állampolgár is letelepedési kötvényt tudott vásárolni, kijátszva a hatóságokat. Nincs kikötve, hogy a kérelmezőknek a saját hazájukban kell beszerezniük az erkölcsi bizonyítványt - emelte ki a politikus. Akinek pénze van, legyen az bűnöző vagy akár terrorista, könnyen hozzájuthat a szükséges iratokhoz, hogy utána ellenőrizetlenül léphessen be Magyarországra, innen pedig az EU más tagállamiba - fogalmazott. Gréczy Zsolt kijelentette, eddig 3917 kötvényt adtak el, vagyis legalább ennyi embert telepített be a kormány "ezek szerint megfelelő nemzetbiztonsági kockázati ellenőrzés nélkül", ami az uniós menekültkvóta háromszorosának felel meg. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nap folyamán komolytalan állításokon, rágalmakon alapuló cikknek nevezte a Magyar Nemzet hivatkozott írását. bnd \ bhi MTI 2016. szeptember 6., kedd 12:39