2016.09.06.
03-05-d0001DFA1b627cabe08a62 (1) Ismét EU-s százmilliókhoz jutott az Orbán-család – A DK újra benyújtja a Gyurcsány-kormány összeférhetetlenségi törvényét! Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor testvérének cége 300 millió forint EU-s pénzhez jutott egy pályázaton. Ahogy korábban a miniszterelnök vejéhez és ezáltal lányához, most Orbán testvéréhez juttatta a kormány közbeszerzési rendszere a magyaroknak szánt EU-s pénzeket. A Gyurcsány-kormány idején ezt törvény tiltotta. A Gyurcsány-kormány összeférhetetlenségi törvénye miatt 2010 előtt Magyarországon a kormánytagok családtagjai el sem indulhattak semmilyen hazai vagy európai pályázaton. Joggal nevezte az akkori törvényt az Európai Bizottság Európa legszigorúbb összeférhetetlenségi törvényének. Ezt a törvényt az Orbán-kormány az első intézkedései között törölte el, az eredményt pedig jól ismerjük: a miniszterelnök családtagjai az elmúlt 6 év alatt a magyaroknak szánt EU-s pénzekből lettek milliárdosok. A Demokratikus Koalíció újra benyújtja a Gyurcsány-kormány összeférhetetlenségi törvényét, amely szerint Orbán Viktor családtagjai el sem indulhatnának a közbeszerzéseken. A DK szerint, ha a Fidesz elutasítja a törvényt, azzal megszavazza az Orbán-család további milliárdos gazdagodását. A DK szerint szégyen, hogy a miközben Orbán Viktor a magyar EU-tagságot teszi kockára az októberi népszavazáson, a családja évek óta az európai adófizetők pénzéből él. Molnár Csaba Ügyvezető alelnök a Gyurcsány-kormány összeférhetetlenségi törvényének egyik előterjesztője DK