A kormány elárulta a mentősöket – Azonnali fizetésemelésre van szükség!

2016.09.01.
László_Imre_dr DK: A kormány elárulta a mentősöket – Azonnali fizetésemelésre van szükség! A kormány mától kezdődően azért emeli az egészségügyi dolgozók bérét, hogy megpróbálja elhallgattatni a 6 éve megszorításokkal és forráskivonásokkal sújtott ágazat dolgozóit. Az elmúlt 6 év bűneit, az egészségügy összeomlását feledtetni próbáló szimbolikus kárpótlásból azonban teljes egészében kihagyta a mentősöket, holott minden hiába, ha nem lesz, aki a betegeket a kórházba szállítsa. Egyre több mentős kényszerül arra, hogy másod- vagy akár harmadállásban is áruszállítással és más munkákkal tartsa fenn magát. Hiába a mindennapi stressz, az óriási felelősség, a drámai munkakörülmények és a sokszor 12 órás munkanapok, az Orbán-kormány még annyira sem becsüli meg őket, mint amennyiért ma egy pénztáros dolgozik. A mentősök márpedig ugyanúgy a magyar egészségügy részei, hiszen ha bajba kerülünk, a sürgősségi ellátásunk a mentőben kezdődik. A Demokratikus Koalíció szerint a kormány elárulta a mentősöket. A DK azt követeli a kormánytól, hogy azonnali hatállyal emelje meg az Országos Mentőszolgálat minden dolgozójának, különösképp a mentőorvosok, mentőápolók és mentőgépkocsi-vezetők fizetését! A DK szerint szégyen, hogy azokat, akik minden napjukat a magyar emberek gyógyításának és az életmentésnek szentelik, az ország legalulfizetettebbjei között tartja a kormány. László Imre a DK egészségügyi kabinetjének vezetője