2016.08.31.
kAKUKgYÖRGY_201508_rIPORT DK: A kínai Korrupció-ellenes Hivatalhoz fordulunk a Fidesz letelepedési kötvényeinek ügyében! Az utóbbi hónapokban számtalan aggasztó hír jelent meg a Rogán Antal által megálmodott letelepedési kötvényekkel kapcsolatban. Először az derült ki, hogy a magyarországi letelepedésért nem Magyarország kapja a hasznot, hanem a propagandaminiszter által kiválasztott offshore cégek. Azóta az is kiderült, hogy ezekből a milliárdokból egy Rogánhoz és Habonyhoz köthető ügyvédi iroda, és egy kajmán-szigeteki offshore cég is részesülhet. Az ügyben tapintható a korrupció, eddig nagyjából 100 milliárd forinttól eshetett el hazánk, az ügyészség és a hazai igazságszolgáltatás azonban nem hajlandó kivizsgálni az offshore-barát fideszes konstrukciót. A letelepedési kötvény-bizniszben kínai üzletemberek és vállalatok is részt vesznek, Habony Árpád kínai helikopterutazását is egy Hong Kong-i üzletember foglalta le. Mivel Magyarországon Polt Péter ügyészsége a fideszes bűnök eltussolásában érdekelt, a DK-nak nem maradt más választása, mint hogy Kínához forduljon. A Demokratikus Koalíció ezért a kínai nagykövetséghez fordul, és azt kezdeményezi, hogy a kínai Korrupció-ellenes Hivatal vizsgálja ki a letelepedési kötvények ügyét! A DK szerint ki kell vizsgálni, hogy a nemzetközi offshore-birodalmat gazdagító, kínai magánszemélyek és cégek részvételével működő magyar letelepedési kötvény-biznisz keretében történtek-e korrupciós cselekmények. Kakuk György a DK elnökségi tagja