2016.08.31.
FullSizeRender Fővárosi Közgyűlés - DK: a főpolgármester védje meg a budapesti szemétszállítást! Budapest, 2016. augusztus 31., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította Tarlós István főpolgármestert, hogy tegyen meg mindent azért, hogy az állam ne vegye el a budapestiek által befizetett szemétdíjat a vidéki szemétszállítás hiányának finanszírozására. Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, októbertől gondok lehetnek a szemétszállítással és akár "Nápoly példája is felderenghet a budapestiek előtt". Kiemelte, a fideszes kerületi polgármestereknek is fel kellene szólalnia azért, hogy ne tegyék tönkre a budapesti szemétszállítást. A DK politikusa kitért arra is, hogy a kormány és a főváros "továbbra is labdázik a 3-as metró felújításának finanszírozásáról", vagyis még mindig nem tudható, hogy mikor, milyen pénzből újulhat meg a járat. A városvezetés szerdára egy olyan javaslatot terjesztett a közgyűlés elé, amely felelőtlen módon nemcsak a metrófelújítás idejére, hanem 10 évre kötelezné Budapestet buszszolgáltatás vásárlására - fejtette ki Gy. Németh Erzsébet, aki szerint ez 23 milliárd forintos többletköltséget jelent majd a fővárosnak, miközben a kormány semmilyen garanciát nem vállalt arra, hogy ennek az összegnek egy részét visszapótolná. Az ellenzéki politikus ennek megelőzésére ismételten azt javasolta, hogy a BKK a szolgáltatás helyett új buszokat vásároljon. bkgy \ bBB \ bdó MTI 2016. augusztus 31., szerda 10:10