2016.08.31.
IMG_8939 (1) DK: Mit keresett Orbán Ráhel Bahreinben? – Magyarország államformája nem családi vállalkozás! A bahreini energiaügyi hatóság tett ki egy fotót a honlapjára, amin a magyar miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István tárgyal a bahreini energiaügyi miniszterrel. Orbán Ráhel tegnap este egy közleményben azt állította, hogy magánügyben, saját költségén járt Bahreinben. Orbán Viktor családtagjai láthatóan erős szereptévesztésben vannak, amikor úgy tesznek, mintha a királyi család tagjaiként bármilyen ügyben eljárhatnának Magyarország nevében. Magyarország államformája egyelőre nem királyság és nem is családi vállalkozás, az ország ügyeiben pedig csak olyan emberek járhatnak el, akiket a magyarok demokratikusan megválasztottak. Orbán Ráhel nem tartozik ezek közé, a bahreini látogatással egyedül azt érte el, hogy mára kétségtelenül közszereplőnek minősül. A Demokratikus Koalíció Orbán Viktorhoz és Szijjártó Péterhez fordul az ügyben. A DK tudni akarja, hogy Orbán Ráhel milyen minőségben járt Bahreinben, pontosan kinek adta ki magát, illetve miről tárgyalt az energiaügyi miniszterrel. A DK azt is tudni akarja, hogy a kormány és a külügy nyújtott-e segítséget a találkozó megszervezéséhez, illetve, hogy miért akarta a kormány eltitkolni a látogatást. Gréczy Zsolt szóvivő DK