A DK üdvözli a bíróság döntését – Már terroristája is van a szélsőjobbnak

2016.08.30.
Vadai_20151102_Parlament A DK üdvözli a bíróság döntését – Már terroristája is van a szélsőjobbnak A Fővárosi Törvényszék első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcsoport vezetésével vádolt Budaházy Györgyöt, a 2006-os puccskísérlet egyik aktív résztvevőjét. Az ítélethirdetésen a vádlott jobbikos támogatói, sőt a Jobbik EP-képviselője, Morvai Krisztina is részt vett. Ez az első alkalom, hogy ítélet született egy szélsőjobboldali terrorista ellen, aki robbantásokkal próbálta megfélemlíteni az akkori, baloldali kormány tagjait. A magyar jobboldal a mai ítélettel megkapta rég megérdemelt bizonyítványát, még ha a 2006-tól kezdődően erőszakos bűncselekményeket politikai alapon elkövető terrorcsoport ítéletére 10 évet kellett is várni. A Demokratikus Koalíció üdvözli a Fővárosi Törvényszék döntését, ideje volt, hogy ítélet szülessen a szélsőjobb által elkövetett terrorcselekmények ügyében. A DK szerint az ügy rávilágít arra, hogy Magyarországon nem a háború elől menekülők, hanem az Orbán Viktor és Vona Gábor szárnyai alatt felnőtt erőszakos csoportok jelenthetnek terrorveszélyt. Vadai Ágnes Alelnök Demokratikus Koalíció