2016.08.23.
varju_laszlo DK: Habony és Rogán után újabb fideszes a letelepedési kötvények körül – Le kell állítani a Fidesz betelepítési bizniszét! Sajtóinformációk szerint nem csak Rogán Antalnak és Habony Árpádnak, hanem az MNB alapítványaiból milliárdokat kapó Száraz Istvánnak is köze lehet a letelepedési kötvényekhez. Az egyik, Rogán által kiválasztott, oroszokat betelepítő offshore cég honlapcímét ugyanis az ő cége jegyezte be. Most már tehát nem csak a propagandaminiszter és a miniszterelnöki főtanácsadó, hanem a jegybankelnök is súlyos milliárdokhoz juthat az MNB-botránynál megismert szárnysegédje segítségével. A hónapok óta menekültellenes gyűlöletpropagandát folytató kormány tagjai tehát abból keresnek milliárdokat, hogy több ezer vadidegent telepítenek be pénzért. Akkor nem fontos a „nemzeti szuverenitás” és a „keresztény Európa védelme”, ha haveri offshore cégekben landol a betelepítési kötvények utáni bevétel. A Demokratikus Koalíció szerint azonnal le kell állítani a Fidesz betelepítési bizniszét; fel kell függeszteni a letelepedési kötvények árusítását! A DK szerint azon túl, hogy a magyar adófizetők helyett fideszes politikusok gazdagodnak a betelepítésen, az is tarthatatlan, hogy akár bűnözők vagy terroristák is Magyarországra költözhetnek a kötvényekkel. A DK a kormány bukása után ki fogja vizsgáltatni, hogy mennyi pénzt kerestek az Orbán-kormány tagjai a betelepítési biznisszel, és pontosan kiknek adtak szabad utat Magyarországra és az Európai Unióba. Varju László Alelnök DK