2016.08.22.
03-05-d0001DFA1b627cabe08a62 (1) DK: Formálódik a Magyarország nélküli EU – Október 2-án ki kell állnunk a tagságunk mellett! Az EU jövőjéről tárgyalnak Olaszországban az EU legbefolyásosabb politikusai, a német, a francia és az olasz vezetők, felkészülvén a szeptember 16-i pozsonyi EU-csúcsra. Az EU jövőjét érintő tanácskozásokat továbbra is uralja az a mag-Európa elképzelés, amelyben Magyarország – az együttműködés hiánya és az EU-ellenesség miatt – a perifériára szorulhat, mint másodrendű tagállam. A 6 éve tartó orbáni kardcsörtetés és a menekülthelyzetben tanúsított kompromisszumképtelenség akár oda is vezethet, hogy a jövő Európai Uniójának Magyarország már nem lesz a tagja. Ebben a helyzetben tart a kormány EU-ellenes álnépszavazást, amellyel valóban eldőlhet a magyar tagság kérdése. Ha a kormány által kiírt népszavazás érvényes lesz, akkor Orbán Viktor a magyarok felhatalmazására hivatkozva vezetheti ki hazánkat az EU-ból. A Demokratikus Koalíció számára nem kérdés, hogy Magyarországnak az Európai Unióban van a helye a jövőben is. A DK arra buzdítja az országot, hogy ősszel mindenki álljon ki hazánk EU-tagsága mellett és maradjon távol az EU-ellenes álnépszavazástól! A DK szerint a távolmaradás is szavazat, aki távol marad, az hazánk EU-ban maradására szavaz. Molnár Csaba Ügyvezető alelnök EP-képviselő DK