Barion Pixel

A köztársasági elnök vonja vissza a gyűlöletkeltésre adott lovagkeresztet!

2016.08.19.

A köztársasági elnök vonja vissza a gyűlöletkeltésre adott lovagkeresztet!

Bayer Zsolt, a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa tegnap megkapta a Fidesztől a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. A hónapok óta menekültellenes gyűlöletpolitikát folytató Fidesz ezzel nyíltan a saját propagandistáinak a megjutalmazására használja az állami kitüntetések intézményét.

A gyűlöletpropaganda kormányprogrammá emelése nem a plakátokon vagy a kormánysajtó hasábjain látszik leginkább, hanem akkor, amikor államilag elismert érdem lesz a gyűlöletkeltés, a rasszista és idegenellenes írások közzététele. Annak a Bayer Zsoltnak a kitüntetése, akinek papírja van a médiahatóságtól arról, hogy gyűlöletkeltő volt, egyenlő az Orbán-kormány morális megsemmisülésének beismerésével.

A Demokratikus Koalíció azt követeli Áder János köztársasági elnöktől, hogy vonja vissza Bayer Zsolt lovagkeresztjét! A DK szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány olyan bértollnokot díjaz, akinek a munkássága a gyűlöletkeltésben, valamint magyar és magyar emberek egymás ellen fordításában merül ki. A DK szerint Bayer kitüntetése hiteltelenné és erkölcsileg vállalhatatlanná teszi az összes állami elismerést, amelyet az Orbán-kormány szándékozik átadni.

DK Sajtóiroda

RSS