Barion Pixel

A fideszes NAV-elnök adott parancsot Mengyi tettenérésének megakadályozására?

2016.08.19.

A fideszes NAV-elnök adott parancsot Mengyi tettenérésének megakadályozására?

Mint ismert, a 10 millió forintos kenőpénzért pályázati győzelmet intéző Mengyi Rolandon rajtaüthettek volna a NAV nyomozói. A hírek szerint pontosan tudták, hogy Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő hol, mikor és kitől kapja meg a zsebbe kért közpénz-milliókat, az utolsó pillanatban az adóhatóság nyomozói mégsem kaptak engedélyt a tettenérésre.

Azzal, hogy ezt nem tették meg, több hónapnyi időt nyertek a fideszes politikusnak, hiszen tettenérés esetén nem érvényes a mentelmi jog, míg így szeptember közepéig várhatunk arra, hogy Mengyi hivatalosan is gyanúsított legyen. Több hónap rengeteg idő a bizonyítékok eltüntetésére, akár a lehallgatási jegyzőkönyvekben is szereplő „Lázár” és „Nándi” tisztára mosására.

A Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat vár a kormánytól a Fidesz korrupciógyanús ügyében! Tállai András adott utasítást arra, hogy ne érjék tetten a fideszes politikust? Egyeztetett-e a NAV-elnök bármely kormánytaggal, esetleg Orbán Viktorral, Lázár Jánossal vagy Csepreghy Nándorral a nyomozásról és annak aktuális állásáról?

A DK szerint beszédes a rajtaütés megakadályozása, hiszen az egyik gyanúsított a lehallgatási jegyzőkönyv szerint úgy vélekedik, hogy „nekünk jó, hogy Tállai András lett a NAV vezetője, mert jó viszonyban van Mengyi Rolanddal”.

Niedermüller Péter

Alelnök

 

DK

RSS