Újabb 15 milliárdot venne el a Fidesz Budapesttől – Tarlós nyilvánosan ítélje el a kormányzati zsarolást!

2016.08.16.

Az Orbán-kormány egyetlen állami cégbe vonná össze a teljes magyarországi szemétszállítást, hogy a budapestiek által befizetett pénzből fizethesse ki a vidéki települések összesen 15 milliárdos veszteségét. A kormány azzal zsarolja Budapestet, hogy ha Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt nem adja oda a bevételét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Holding-nak, akkor megvonhatják a cég hatósági engedélyeit és leállhat a fővárosi szemétszállítás.

Azok után, hogy Budapest a rendszerváltás óta eltelt időszakban soha nem gazdálkodott még ilyen kevés pénzből, az Orbán-kormány újabb 15 milliárd forintot vonna el a Fővárostól. Ha a budapestiek fizetik majd a vidék veszteségeit, akkor jelentősen ritkulhat a szemétszállítás és nem marad pénz a köztisztaság fenntartására sem. A szemétszállítás körüli bizonytalanság már most is meglátszik, a spórolás következtében folyamatosan romlik a fővárosi köztisztaság, a hírek szerint a belvárosban már a patkányok is megjelentek.

A Demokratikus Koalíció azt követeli Tarlós Istvántól és a fővárosi fideszes polgármesterektől, hogy szegüljenek szembe a kormánnyal, ne árulják el újra a budapestieket! A DK szerint itt az ideje, hogy Tarlós ne fideszes beosztottként, hanem főpolgármesterként viselkedjen és nyilvánosan keljen ki a kormányzati zsarolóhadjárat ellen.

Gy. Németh Erzsébet

a DK fővárosi képviselője