Barion Pixel

52 milliárddal tartoznak a kórházak – A kormány biztosítson pluszforrásokat az egészségügynek!

2016.08.15.

52 milliárddal tartoznak a kórházak – A kormány biztosítson pluszforrásokat az egészségügynek!

A Népszava elemezte a Magyar Államkincstár adatait, amelyekből kiderült, hogy az idei év végére is elérheti a 70 milliárd forintot a kórházak tartozása. Az évek óta tartó forráselvonások miatt már augusztusra több, mint 50 milliárd forint a hiány, így továbbra is műtétek maradhatnak el országszerte.

A kórházak tartozásai már tavaly év végére is elérték a 70 milliárd forintot, így a mostani hírek sem érhették meglepetésként a Fidesz politikusait. 70 milliárd forint kellene csak ahhoz, hogy a jelenlegi siralmas szinten lehessen tartani az egészségügyet, és legalább a legfontosabb műtétek ne maradjanak el. Az Orbán-kormánynak jelenleg még ennyire sem fontos a magyarok egészsége, így pedig évről-évre egyre rosszabb állapotban van a magyar egészségügy. Miközben a miniszterelnök várba költözésére 20 milliárdot tapsol el a kormány, a kórházakban egész életükben becsületesen adózó emberek halnak meg az embertelen megszorítások miatt.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy legalább 70 milliárd forinttal egészítse ki az egészségügyi kiadásokat! A DK szerint sem a várbéli Orbán-rezidencia, sem más luxusberuházás nem lehet olyan fontos, mint az, hogy a magyarok megkapják a gyógyulás lehetőségét a kórházakban. A DK ezért felszólítja a kormányt, hogy egy forintot se költsön másra addig, amíg nem fizette ki a kórházak tartozásait!

DK Sajtóiroda

RSS