Barion Pixel

Halász János szerint Kósa Lajos hazudik – Ködösít a Fidesz a vasárnapi boltzár körül

2016.08.15.

Halász János szerint Kósa Lajos hazudik – Ködösít a Fidesz a vasárnapi boltzár körül

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt nyilatkozta a Magyar Időknek, hogy „a vasárnapi boltzárat eltöröltük, és ez így is marad, aki mást állít, az hazudik”. Kósa Lajos korábban azt mondta, hogy „a vasárnapi munkavégzés tilalmának feloldásakor felvetődött, hogy hozzá kell nyúlni a jogszabályhoz”, ezért „az őszi ülésszakban a parlament elé terjesztik a kiskereskedelmi munkavégzésre vonatkozó szabályozást”.

Kósa arról beszélt, hogy korlátozni kellene a munkavállalók vasárnapi munkavégzését, eszerint tehát úgy zárnák be a boltokat, hogy a törvény nem a nyitva tartást tiltaná be, hanem a munkavállalók vasárnapi munkavégzését, így a boltok – dolgozók nélkül – értelemszerűen ugyanúgy bezárhatnának. A Fidesz-frakció szóvivője szerint tehát közvetlen főnöke, Kósa Lajos az, „aki mást állít” és „hazudik”.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormánypárti politikusokat, hogy ne ködösítsenek egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal, hanem vallják be, ha újabb vasárnapi boltzár bevezetésére készülnek. A DK tudni akarja, hogy a kormány korlátozni akarja-e a vasárnapi munkavégzést vagy különadót akar-e kiszabni a vasárnapi vásárlásra. A DK szerint szégyen, hogy a Fidesz ismét a magyarok akaratával szemben sző terveket a vasárnapi boltzárról, és még ahhoz is gyáva, hogy ezt megmondja az embereknek.

Gréczy Zsolt

Szóvivő

 

DK

RSS