Barion Pixel

Az agrárkamara 4500 nem agrártevékenységet végző cégnél tart pénzbehajtást – A DK megszüntetné a kötelező kamarai tagságot!

2016.08.15.

Az agrárkamara 4500 nem agrártevékenységet végző cégnél tart pénzbehajtást – A DK megszüntetné a kötelező kamarai tagságot!

A Nemzeti Agrárkamara 4500 olyan céget sorolt önkényesen a tagjai közé, amelyek nem végeznek agrártevékenységet. A tagság kötelező, kilépni nem lehet, a tagdíjfizetést pedig szintén nem lehet elmulasztani, különben az adóhatóság levonja a cégek számláiról. Mivel a tagdíj cégenként legkevesebb tízezer, legfeljebb egymillió forint évente, az agrárkamara évente legkevesebb 45, de inkább több száz millió forint jogtalan bevételt tesz zsebre.

A Fidesz-közeli MAGOSZ által megszállt agrárkamara tehát visszaél a kötelező kamarai tagság intézményével és magyar vállalkozók megkárosításával tartja fenn magát. Láttuk már, hogy hova megy az így szerzett pénz: a DK feljelentésére jelenleg is nyomoznak a 476 millió forintba kerülő, egyébként ingyenes honlapjuk miatt, továbbá a kamara elnöke, Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő a mai napig sem tudott elszámolni a vagyonával.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a Nemzeti Agrárkamara pénzbehajtást folytat a magyar vállalkozók kárára. A DK Sokak Magyarországa programja szerint el kell törölni a kötelező agrárkamarai tagságot, hogy a cégek mentesüljenek a kötelező és semmi haszonnal sem járó tagdíjfizetés alól, és ne lehessenek fideszes potentátok pénzbehajtásának áldozatai.

Nagy-Huszein Tibor

Alelnök

 

DK

RSS