Barion Pixel

Milyen kedvezménnyel kapott belvárosi lakást Rogán offshore-barátja? - A DK közérdekű adatigénylést nyújt be

2016.08.12.

Milyen kedvezménnyel kapott belvárosi lakást Rogán offshore-barátja? - A DK közérdekű adatigénylést nyújt be

Pár napja tudjuk, hogy Rogán Antal közösen jegyzett be egy szabadalmat egy ciprusi offshore cég két tulajdonosával. A Magyar Nemzet mai cikke szerint egyikük korábban lakást kapott az 5. kerületben Rogán polgármestersége alatt, méghozzá jelentős, közel 12 millió forintos önkormányzati hitellel.

A magyar közpénzeket külföldre menekítő offshore cég tulajdonosa tehát nem csak közös szabadalmat jegyez Rogánnal, nem csak ugyanaz a jogi képviselője, mint aki Rogánnak dolgozott az 5. kerülettől a kabinetirodáig, hanem még önkormányzati lakást is kapott Rogántól, azt is önkormányzati hitelre. Azok után, hogy Portik Tamás tanúvallomása szerint akkoriban reklámszatyorba csomagolt kenőpénzzel lehetett lakást szerezni Rogántól, kifejezetten nyugtalanító, hogy a miniszter offshore-ozó kebelbarátja is lakáshoz juthatott.

A Demokratikus Koalíció közérdekű adatigénylést nyújt be a belvárosi önkormányzatnak, hogy megtudja: mekkora kedvezménnyel, milyen áron és mekkora önrésszel jutott önkormányzati ingatlanhoz Rogán Antal üzlettársa? A DK ugyanakkor továbbra is várja, hogy a propagandaminiszter tisztázza az egyre több szálon hozzá kötődő offshore cég ügyét, és számoljon el a ciprusra és máltára kimenekített magyar közpénzekkel!

Varju László

Alelnök

DK

RSS