Barion Pixel

Mennyi pénzt kap a vizes VB-ből az Orbán-család?

2016.08.12.

A Népszabadság írta meg, hogy Orbán Viktor édesapjának cége is feltűnik a vizes VB beruházásait végző cégek között. A Dolomit Kft. a margitszigeti csatornázási munkák egyik beszállítója, de mivel a cég nincs feltüntetve a nyertes konzorcium alvállalkozójaként, nem tudjuk, hogy mennyi közpénz üti a markát. Az minden esetre beszédes, hogy a miniszterelnök apját is pénzhez juttató konzorcium „rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésen” nyerte el a megrendelést.

Egy átlátható közbeszerzési rendszerben persze pontosan tudnunk kellene, hogy kik, miért ők, és pontosan mekkora összegben részesülnek az állami beruházások közpénzeiből. Az Orbán-család legújabb „saját lábon állásában” egyikre sem tudjuk a választ.

A Demokratikus Koalíció Orbán Viktortól és Tarlós Istvántól vár válaszokat az ügyben. Tudni akarjuk, hogy miért volt „rendkívül sürgős”, hogy Orbán Viktor apjának cége kapja a margitszigeti csatornázást, valamint mekkora összeghez juthat így a miniszterelnök apja?A DK arra is kíváncsi, hogy miért nem tették kötelezővé a konzorciumnak a beszállítói nyilvánosságra hozását, miért próbálták eltitkolni, hogy Orbán családja újabb közpénzekhez juthat? A DK szerint szégyen, hogy az Orbán-kormánynak a vizes VB is az Orbán-család gazdagodásáról szól, ennek eltitkolásához pedig a Főváros is asszisztál.

Élő Norbert

Elnökségi tag

 

DK

RSS